Boutavant, Marc: Moki reiser jorden rundt

Boutavant, Marc: Moki reiser jorden rundt

Moki reiser jorden rundt med sykkel og klistremerker

Marc Boutavant

12 sider
Cappelen Damm 2009

illustratør Tora Marie Norberg

Cappelen Damm

2009

FOR EN FANTASISK VERDEN!!! Jeg har alltid elsket å reise. Å se og oppleve nye

FOR EN FANTASISK VERDEN!!!

Jeg har alltid elsket å reise. Å se og oppleve nye steder gir unikt påfyll. Jeg samler på steder, folk, opplevelser og visuelle inntrykk. Ingenting inspirerer meg mer enn å besøke fremmede steder. Min hovedoppgave fra kunsthøyskolen handlet derfor nettopp også om å reise. Og før jeg blir 40 skal jeg ha vært i 40 land. Jeg er alt på god
vei …

Så da jeg første gang åpnet og leste boka om Moki ute i verden, ble jeg bergtatt og helt forelska. Ei bok for meg!! Ja, jeg rett og slett elsker boka! Det er akkurat slik jeg opplever det å reise – det gir en uendelighet av inntrykk. Og nettopp slik er også historien om Moki. Man kan se og se, lese og studere og aldri bli mett. Boka er en fantastisk reise i seg selv!

Moki er en søt brun bjørn som drar rundt om i verden og besøker venner. Hvert oppslag i boka representerer et land eller sted og dets særegenheter.

Som illustratør er det lett å like måten fortellingen er formidlet på. Alle sider er rikt illustrert, ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Mye av teksten er formidlet gjennom tekstbobler. Og hvert oppslag inneholder et mylder av informasjon og detaljer. Den visuelle historien er rett og slett nydelig. Farger, tekst og form er vakkert dekorativt utført.

Det uvanlige og morsomme med boka er at den også har klistremerker bakerst. Merkene kan man klistre inn i boka der de hører hjemme i de ulike landene og stedene. Supert og gøyalt! På denne måten kan man tilføre historien(e) noe mer og også være med på å dekorere sidene.

Alle figurene i boka er knallsøte med uttrykksfulle øyne. Særlig godt liker jeg illustrasjonen fra Sahara. Dette er et vakkert oppslag med mye luft og sanddynestemning. Her sitter Moki og vennene i en liten oase, spiser god mat, spiller musikk og koser seg. Fargene er nydelig avstemt i ørkenlakserød.

Hvert oppslag er unikt, og forteller om steders kultur og historie. Fortellingen om Moki tar oss med til USA, Peru, Sameland, Frankrike, Hellas, Sahara, Burkina Faso, Madagaskar, India, Kina og Japan. Jeg får lyst til å dra alle steder! For ei bok!! Anbefaler den til alle reiseglade store og små!

Tora Marie Norberg