Pullman, Philip: Den skarpeste kniven

Pullman, Philip: Den skarpeste kniven

Fantasy 365 sider Aschehoug 2002 Anmeldt av Ingrid Vik Lyra, kniven, Will & Alethiometeret Den

Fantasy

365 sider
Aschehoug 2002

Anmeldt av Ingrid Vik

Lyra, kniven, Will & Alethiometeret

Den skarpeste kniven av Philip Pullman er ei bok som overrasker leseren. Den er nummer to i trilogien ”Den mørke materien”.

Lyra er ei jente som hele universet ”avhenger” av. Hun møter Will i ”nøkkelverdenen,” den som binder alle verdener sammen. I nøkkelverdenen er det bare barn, fordi at det fins ”geister” (en form for spøkelser) som suger sjelen ut av de voksne. Barna kan ikke se dem, og da kan de heller ikke bli skadet. Men når barn når puberteten, er de ikke trygge lenger.

Will og Lyra er begge tolv år, så det er ikke lenge til at Lyra vil havne i knipen. Will derimot, har det mektigste våpenet i hele universet – en kniv som kan kutte seg vei gjennom verdenene. Lyras alethiometer (verdifull symbolviser) forteller henne at de må legge ut på en reise gjennom verdenene på leting etter Wills far. Underveis møter de mange farer, men også en del venner som hjelper dem videre.

Boka føles ekte, og du kan sitte og ”riste” av bare spenning. Den er på høyde med Harry Potter, ja, kanskje et hakk bedre også. Philip Pullman har skrevet en knallende god trilogi – løp og les!

dump dumpesen