Hva har du på hjertet?

Hva har du på hjertet?

Her i Jasså?!?-spalten vil vi hver uke gi ordet til noen som vil belyse et tema, ta opp problematikk, skape debatt eller lufte sine hjertesukk. Denne uken bruker vi plassen til å oppordre deg til å ta ordet!

jasså debatt til forsidebildeKjære barnebokentusiast!

I tillegg til å drive med profesjonell kritikk av barne- og ungdomslitteratur, skal Barnebokkritikk også være sted for en inkluderende debatt rundt litteraturen. Derfor vil vi gjerne høre din mening!

For å gi barnebokkritikken best mulig rammer er det også viktig å gi rom for debatt rundt litteraturen den tar for seg. Hva skal barne- og ungdomslitteraturen være? Hvorfor? Hvordan? En åpen og inkluderende debatt rundt dette temaet har både sin naturlige arena og en hensiktsmessig målgruppe på Barnebokkritikk. En åpen og synlig debatt rundt det som berører barne- og ungdomslitteraturen vil gi rom for utvikling av hele feltet, og være inspirerende for både forfattere, formidlere og bokbransjen. Ved å åpne for diskusjon øker vi kunnskapen om og interessen for barnelitteratur, hva den er og hva den skal være.

Har du noe på hjertet? Hva brenner du inne med? Hva mener du kan gjøres for at barne- og ungdomslitteraturen skal kunne bli bedre?

Her i Jasså?!?-spalten vil vi hver uke gi ordet til noen som vil belyse et tema, ta opp problematikk, skape debatt eller lufte sine hjertesukk.

Vi ønsker å høre ulike stemmer: Hva tenker forlagsredaktøren på? Hva snakker oversetteren  og bibliotekaren om? Hva brenner presseansvarlig, formidleren og prisutdeleren inne med? Er det en bokhandler eller markedssjef der ute som vil si noe om barnebokfeltet?

Hva har DU på hjertet?

Send meg en mail når du har noe du vil bidra med. Vi er ute etter korte, eller litt lengre, gjerne kritiske kommentarer, og vinkling velger du selv.

Bli med på debatten!

Nina Aalstad