Kidsa har rett

Kidsa har rett

Taxi-hunden Jesper

Svend Otto S.

 

Sverre Thorstensen

«En dag for lenge siden kom en liten hjemløs hund til drosjeholdeplassen i Hellerup». Sånn begynner boka Taxi-hunden Jesper av Svend Otto S., som var en reise jeg som liten tok veldig mange ganger. 

Handlingen er lagt til København på den tida da det var hestevogner og en og annen drosjebil i gatene. Jesper liker godt å kjøre drosje, han sitter på stigbrettet og hopper av og på drosjer. Slik kommer Jesper seg rundt i verden og opplever mye forskjellig.

Jesper treffer bare snille folk. Sånn sett er det veldig trygt og godt, med lubne dansker som gir ham bakevarer, biff og kaffe(!) med jevne mellomrom. Samtidig lever han et ordentlig farlig omstreiferliv, og kommer i trøbbel rett som det er. Den korte historien er en berg-og-dalbane der Jesper havner i trøbbel, det ordner seg, trøbbel igjen, og det ordner seg.
Jesper flyter med i god buddhistisk ånd, og når han tilslutt treffer på en søt dachstispe stikker han like godt fra alle de snille folka. Slutten er åpen, Jesper bare flyter videre, uten å planlegge det skapte grann. For et herlig liv!

Når jeg ser på boka i dag, er det trolig ikke noe jeg ville ivret for å presentere for mine egne barn. Den har sjarmerende, men ikke spesielt oppfinnsomme illustrasjoner, historien rusler av sted hit og dit, og det er overhodet ikke innslag av poesi eller absurditeter som jeg egentlig synes er gøy med barnebøker i dag.

Men det er vel sånn. Kidsa må få ha rett av og til.

Foto: musikkpedadogikk.no
Foto: musikkpedadogikk.no

Sverre Thorstensen er en norsk musiker og artist. Han er også kjent under aliaset KongSverre. Han gir stafettpinnen videre til Nora Finne, bibliotekar av yrke og gruppeleder i musikkarkivet i NRK. 

Nina Aalstad

One thought on “Kidsa har rett

Comments are closed.