Les de første tekstene fra Barnebokkritikk
I overgangen mellom 2012 og 2013 flyttet Barnebokkritikk over på ny plattform, med bedre oversikt og langt større brukervennlighet. Mye av arkivet ble liggende på den gamle plattformen, men nå har vi endelig fått på plass økonomisk støtte til å flytte alle sakene over til den nye plattformen.
Prosjekt – overføring av Barnebokkritikks arkiv
Overføring av arkivet ble startet høsten 2013, som et eget prosjekt finansiert gjennom støtte fra flere forlag. Det ble satt i gang som en prioritert oppgave da ny redaktør Nina Aalstad ble ansatt i august. Innholdet i de nærmere 1000 artiklene, anmeldelsene og innleggene som har ligget på den «gamle» Barnebokkritikk-siden er en viktig del av Barnebokkritikks historie. Dette er tekster som er viktige for barnebokkritikken i sin helhet, og tilgangen på disse er verdifull for alle som jobber med og er interessert i barne- og ungdomslitteratur.
Tanken bak dette prosjektet ble godt mottatt av forlagene da vi kontaktet dem for å be om støtte til overføring av arkivet. Det er naturligvis også i forlagenes interesse at disse tekstene blir bevart, og ikke minst tilgjengeliggjort. Vi vil derfor rette vår takknemlighet til forlagene Samlaget, Schibsted, Omnipax, Mangschou og Kagge, som alle har bidratt med midler konkret til dette prosjektet.
Perler fra arkivet
Per i dag har ca 120 tekster blitt flyttet, og vi håper å få alle over til den nye siden før sommeren. Fram til da kan du ta en titt på noen av disse, som er blant de første overførte:
Den aller første anmeldelsen som ble publisert på Barnebokkritikk var Jonas Bakkens lesning av Hilde Hagerups Løvetannsang, i teksten «Tradisjonell, men elegant utført«.
Inger Østenstad skrev om de to første bøkene i Skammar-serien av Lene Kaaberbøl: «Særs vellykket fantasy fra Danmark«.
I en av de tidligere barnebokminnene skriver Gro Dahle om sitt forhold til faren og de bøkene de delte sammen. Det var både dyrebøker og Vestly, og kanskje framfor alt Absjørnsen og Moe. Les hele teksten: Apen og trollet, faren min og Peer Gynt.
Les også anmeldelsen av en av Gro Dahle og Svein Nyhus mest kjente bøker, Snill, i Kjersti Lersbryggen Mørks «Selvutslettende solskinnsbarn«.
Vil du bla videre i de tidligere tekstene, og kikke på alt det som fortsatt venter på å bli overført? Klikk her.
Vårt neste prosjekt er å få til nytt design på Barnebokkritikk. Send gjerne inn ditt forslag hvis du har lyst til å være med og bidra.