Velkommen til nye sider!

Velkommen til nye sider!

Velkommen til barnebokkritikk.no i oppgradert og fornyet versjon. Vi feirer overgangen med en kåring av Barnebokkritikks

Velkommen til barnebokkritikk.no i oppgradert og fornyet versjon. Vi feirer overgangen med en kåring av Barnebokkritikks beste anmeldelser gjennom tidene, og oppfordrer herved alle til å være med og stemme fram en vinner.

I løpet av de nesten 11 årene Barnebokkritikk har eksistert, har vi bygd opp et arkiv som snart teller 1000 anmeldelser. Her ligger en viktig del av Norges framtidige litteraturhistorie. Men hva er «kvalifisert kritikk» av litteratur og scenekunst for barn og unge? Vi har bedt både nåværende og tidligere anmeldere nominere det de mener er de beste både av egne og andres anmeldelser. I tillegg har juryen selv fritt kunnet føye til. De har gjort en formidabel jobb. Vi takker Guri Vesaas, Karin Beate Vold, Harald Bache-Wiig, Tone Birkeland og Geir Vestad for innsatsen.

Det gjenstår mye dugnadsinnsats før samtlige anmeldelser er trygt overført til den nye databasen. Hovedårsaken til at dette tar tid, er at vi vil ha en database som er søkbar på mange nivåer. Ikke bare skal du kunne finne alle anmeldte bøker med samme illustratør, alle bøker i samme sjanger eller alle anmeldte teaterstykker som tar opp temaet mobbing. Du vil heretter også kunne søke opp bøker med utgangspunkt i en bestemt oversetter. Vi ber om tålmodighet før alt igjen er på plass. I mellomtida går det fortsatt an å bruke vårt gamle arkiv.

Også kritikere vokser av å møte saklig motstand. Benytt den nye muligheten til å kommentere og diskutere artiklene våre direkte. Eller fortsett å sende inn leserbrev på gamlemåten. Fortell oss hvordan vi kan gjøre dette til et nettsted du kan ha enda større glede og nytte av.

Barnebokkritikk lever av støtte fra en rekke velgjørere som vi er stor takk skyldig. Denne tekniske oppgraderingen er gjort mulig gjennom støtte fra Fritt Ord og Norsk kulturråd. Tusen takk!

Hilsen styret i Foreningen God Kritikk
v/Nina Goga

Nina Goga

One thought on “Velkommen til nye sider!

Comments are closed.